Hai noROCK, prieteni! Azi va voi spune cateva cuvinte despre un alt extras pe single de pe albumul Taylor-“Dincolo de masti” . Este vorba de piesa “Vinovat”, o piesa la care semnez atat muzica cat si textul.

Cele mai multe subiecte de cantece se nasc intotdeauna fie din experiente personale,fie din discutii cu prietenii, fie din povesti traite si marturisite de altii (fie ei persoane cunoscute, fie straini care impartasesc cu altii vrute si nevrute).

La “Vinovat” a fost vorba,cred, de o mixtura intre toate acestea. In mod cert insa, in urma unor conversatii la un pahar de vin cu niste buni prieteni, am decis sa intru pe taramul iubirilor neimpartasite, insa dintr-un unghi mai complicat. Cred ca fiecare om a trecut, cel putin o data, prin situatia in care avea sentimente pentru o anumita persoana dar acea persoana il vedea doar ca pe un amic. Aceasta este situatia cel mai des intalnita, situatie pe care poate ca le voi aborda, impreuna cu colegii mei din Taylor, candva, intr-un alt cantec, fiindca in ceea ce priveste cantecul “Vinovat”, situatia descrisa este doar inrudita cu cea de mai sus, insa diferita in esenta.

De cele mai multe ori, in astfel de povesti, cel ce are sentimente nu indrazneste sa si le arate, nu indrazneste sa i le marturiseasca acelei persoane, simtind poate ca ele nu sunt valabile si din sens invers si ca destainuirea aceasta ar putea sa aiba opusul efectului dorit, adica sa ii indeparteze ireversibil. Desi poate ca aceasta e abordarea cea mai sanatoasa, cea mai bine calculata, si cea mai inspirata in astfel de conjunctura, mi-am pus totusi intrebarea : “Dar daca si cealalta persoana simte acelasi lucru insa la randul ei, din aceleasi motive, nu are curajul sa o spuna cu voce tare ?”  Cred ca nu e deloc un scenariu Science Fiction, ba dimpotriva, cred ca se intampla foarte des si asta, numai ca nu avem de unde sa stim fiindca nimeni nu spune nimic.

Am adaugat acestei idei si faptul ca acele doua personaje nu raman nici macar prieteni, fiindca, din frustrarea faptului ca nu au reusit sa comunice in asa fel incat sa fie impreuna, s-au indepartat pana la urma..

“Si-uite-asa anii trec invaluiti doar in regret”….nestiind nimeni pana la urma cine este “vinovat” de toate astea..

In contrast cu povestea acestui cantec, parca pentru a lasa publicul sa se concentreze pe tot ce inseamna acest cantec,am decis impreuna cu colegii din Taylor ca videoclipul sa fie unul mult mai simplu, sa va invitam practic in incinta uneia dintre salile de repetitie ca sa va simtiti practic ca si cum ati fi acolo alaturi de noi.

 

Codrut Croitoru, 2022