• Noi fara 2

  NEW ALBUM AVAILABLE

NEW ALBUM AVAILABLE

 • RELEASED:
  23.03.2024
 • STYLES:
  pop-rock/britpop/progressive/hard rock

  BIOGRAPHY

  Cu o componență formată din muzicieni talentați și cu o experiență extinsă în industria muzicală, Taylor aduce pe scenă o combinație unică de energie, pasiune și talent, oferind un spectacol memorabil de muzică rock influențată de stiluri precum pop-rock, progressive, british indie,britpop si hard-rock.

  De-a lungul carierei, fiecare dintre membrii formatiei Taylor a avut privilegiul de a colabora cu artiști de renume, iar experiența variată și calitatea interpretării le-au adus recunoaștere în industrie. De la infiintarea din anul 2020, formatia Taylor a castigat popularitate atat in randul publicului, cât și în rândul oamenilor de specialitate, devenind unul dintre cele mai promițătoare produse ale noului val, o formație care poate fi un nume nou pentru mulți dar care este alcatuită din muzicieni ce aparțin mai multor generații, muzicieni cu experiență, ce au fost de-a lungul anilor membrii ai unor formații de renume.
  Formația Taylor a luat naștere la inițiativa lui Codruț Croitoru, absolvent de Conservator (Universitatea Națională de muzică, București) la secția compoziție, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Pe Codrut Croitoru iubitorii muzicii rock il mai cunosc din proiecte precum The Crown, Schimbul 3, Compact B, Pasarea Rock si Mesterii Rock. De asemenea, iubitorii muzicii l-au mai putut intalni si in proiectul Rockul Carantinei, proiect al Televiziunii Romane realizat de Doru Rocker Ionescu, desfasurat pe perioada pandemiei. In formatia Taylor, Codrut Croitoru indeplineste rolurile de solist vocal, compozitor, aranjor, chitarist si claviaturist.

  Chitaristul Florian Laghia s-a facut cunoscut publicului autohton prin prezenta sa pe scena alaturi de nume precum Akcent, Foisorul de Folk, Sfera sau Rafael.

  Victor Iovan, basistul trupei Taylor, a facut parte din formatii precum Premier si Schimbul 3.
  Tobosarul Marius Vintila, cel mai galagios membru al trupei conform fisei postului, a cantat de-a lungul carierei cu Valeriu Sterian si Compania de sunet, Krypton, Mihai Pocorschi si Formula 5, Mike Godoroja and Blue Spirit, trupa Ordean.
  Partea cea mai frumoasa si cea mai tanara a formatiei este reprezentata, desigur, de surorile Alexia si Bianca Stefan, responsabile cu partea de backing vocals, castigatoare de-a lungul timpului a numeroase premii la festivalurile de interpretare din tara.
  Impreuna, ei sunt Taylor, si au deja la activ doua albume . Primul album, “Dincolo de masti”, a fost lansat in anul 2022 si este un material conceptual un album rock cu influente pop, hard si prog, in care toate cantecele spun impreuna o poveste. Personajul principal al albumului este ADEVARUL, album pe care se regăsesc, printre altele, cantece precum, “Ce amagire”, “E furtuna intre noi”, “Să pot să trăiesc”, „Vinovat”, „Măști”, „Surpriză”, „Caii Apocalipsei”, „Profetul” si „Dă-ți masca jos”. Toate cântecele albumului “Dincolo de măști” sunt compuse de Codruț Croitoru, iar versurile sunt semnate atât de Codruț cât și de poeți/textieri precum Marius Ionescu, Victoria Anda Cercel și Viorela Filip. De asemenea, de remarcat este și prezența invitaților speciali Vlad Popescu (actor-recitative),Maria Molfea, Robi Stelian, Dani Popa (backing vocals la piesa “Surpriză”) și David Cristian,chitaristul formatiei Cargo, la piesa “ Măști”.

  La sfarsitul anului 2022, formatia Taylor a lansat un duet cu îndrăgita solistă de muzică pop Carmen Tranfafir, intitulat “Iarna-n calendar”, un cantec rock de iarna, un stil mai rar intalnit in peisajul autohton, care s-a bucurat de aprecierile publicului larg.

  În anul 2023, formatia Taylor reînregistrează materialul de pe „Dincolo de măști”, de data aceasta într-o variantă în limba engleză, lansându-l în format digital sub denumirea de „Behind the Masks” Astfel, piesa „What a Delusion”, cunoscută publicului din Romania sub numele de „Ce amagire”, ajunge in numeroase playlisturi internationale pe platformele digitale, ocazie cu care membrii trupei declara ca isi vor pastra obiceiul si vor lansa fiecare album în două variante (română si engleză)

  La sfarsitul anului 2023, Codrut Croitoru a compus cantecul “Lumina din ochii tai”, pe care formatia Taylor l-a lansat impreuna cu marea legenda a rockului romanesc, Dida Dragan. Piesa este inclusa pe cel de-al doilea material discografic al formatiei, “Noi fara 2”, lansat recent, in luna martie a acestui an. Noul album pastreaza ideea combinatiei de genuri mai devreme amintite, insa intr-o haina si o atmosfera diferita de primul material discografic. “Mereu amandoi”, “Surasul tau”, “Sa ploua”, “Ne-am saturat” , „Să ne reîntâlnim”, „As vrea sa vii”,”Între doua lumi” , „De la răsărit spre asfințit”, „Lumina din ochii tăi” sunt doar cateva dintre cantecele pe care fanii formatiei le-au imbratisat din prima clipa, de la lansarea albumului.
  Toate cântecele albumului „Noi fara 2” sunt compuse de Codruț Croitoru. De data aceasta în ceea ce privește versurile pieselor, pe langa cele semnate de același Codruț Croitoru și de Marius Ionescu, apar și textieri precum Loredana Harabagiu (Ardeleanu), Alexandru Marin și Cristi Nicolau.
  Unii ar spune că Taylor este o formație rock in stil britpop, alții ar zice că sonoritațile sunt de hard rock, indie sau chiar de rock progresiv cu influențe simfonice și cu un ambalaj ultra modern. În realitate însă, Taylor înseamnă mult mai mult. Taylor înseamnă o formatie care isi propune, cu fiecare cântec, cu fiecare album, cu fiecare concert să spuna povești sonore, să creeze stări, să dezbată, să deschidă și să descopere alături de fani noi orizonturi. În deșertul unei lumi in care tendințele spre dezumanizare și robotizare sunt la ordinea zilei, Taylor vrea sa fie o oază, o usă deschisă tuturor celor ce vor să îi calce pragul pentru a îndrăzni să respire, să iubească, să plangă, să zâmbească, să se bucure,sa se revolte, să gândească, sufletul să și-l hrănească sau…mai simplu…sa rămână umani si să traiască.

  Discography

  NOI FĂRĂ 2
  View Album
  BEHIND THE MASKS
  View Album
  DINCOLO DE MĂȘTI
  View Album

  Singles

  SINGLES – NE-AM SĂTURAT (SINGLE, 2024)
  View Album
  SINGLES – SURÂSUL TĂU (SINGLE, 2023)
  View Album
  SINGLES – MEREU AMÂNDOI (SINGLE, 2023)
  View Album
  SINGLES – IARNA-N CALENDAR (TAYLOR&CARMEN TRANDAFIR, SINGLE, 2022)
  View Album
  SINGLES – VINOVAT (SINGLE, 2022)
  View Album
  SINGLES – CE AMĂGIRE (SINGLE, 2022)
  View Album
  SINGLES – SURPRIZĂ (SINGLE, 2022)
  View Album
  SINGLES – E FURTUNA INTRE NOI
  View Album
  SINGLES – PROFETUL
  View Album
  SINGLES – DĂ-ȚI MASCA JOS
  View Album

  Band members

  CODRUȚ CROITORU
  Lead vocals, songwriter, guitars, synth
  FLORIAN LAGHIA
  Lead guitar
  VICTOR IOVAN
  Bass guitar
  MARIUS VINTILA
  Drums
  ALEXIA STEFAN & BIANCA STEFAN
  Backing vocals

  On the blog

  • June 8, 2024

   “NE-AM SATURAT”

   "Ne-am săturat" este un cantec cu un mesaj curajos, un cantec ce reprezintă strigătul nostru de protest împotriva sistemului care zi de zi, prin p

   Read more ›
  • March 23, 2024

   POVESTEA ALBUMULUI “NOI FARA 2”

   Începu SĂ PLOUĂ...Undeva, ÎNTRE DOUĂ LUMI, între RĂSĂRIT ȘI ASFINŢIT, un om singur stătea privind ca pe o icoanăo veche fotografie a un

   Read more ›
  • June 8, 2023

   “SURASUL TAU” – cantec compus in timp record

   Fiecare cantec are o poveste, insa povestea din spatele acestei piese, "Surasul tau", este cu adevarat aparte. Ca metoda de lucru, daca putem vorbi de

   Read more ›
  • March 8, 2023

   “Mereu amandoi” – dragoste implinita in muzica rock

   Exista o multime de cantece de dragoste, dupa cum bine stiti. Si cu toate astea prea putine sunt despre iubirea implinita! Iata insa ca exista si exce

   Read more ›
  • December 8, 2022

   “Iarna-n calendar” – o colaborare inedita cu o mare artista a Romaniei

   In copilarie, atunci cand urmaream cu o atentie deosebita tot ceea ce se intampla la televizor, mai ales in materie de muzica, in "micul meu univers"

   Read more ›
  • June 8, 2022

   “VINOVAT” – regretul lipsei de curaj in a iti marturisi sentimentele

   Hai noROCK, prieteni! Azi va voi spune cateva cuvinte despre un alt extras pe single de pe albumul Taylor-"Dincolo de masti" . Este vorba de piesa "Vi

   Read more ›
  • May 8, 2022

   “CE AMAGIRE”- acel refren obsedant

   Salutare din nou! Astazi va povestesc despre un cantec care, de la momentul lansarii, nu a mai lipsit din playlistul niciunui concert Taylor (cel puti

   Read more ›
  • April 8, 2022

   “SURPRIZA” – cel mai vechi cantec de dincolo de masti

   Am compus "Surpriza" cu mult timp înainte de a exista formația Taylor. Imi aduc si acum aminte cum, ca de atatea ori, stateam asezat pe scaun in fat

   Read more ›
  • March 24, 2022

   Povestea Adevarului de “Dincolo de masti”

       Adevărul zăcea bolnav într-o rezervă de spital până când un medic de gardă l-a trezit şi i-a spus "OPERAŢIA S-A TERMI

   Read more ›
  • March 24, 2022

   “E furtuna intre noi”

       Salutare, povestea adevarului de "Dincolo de masti" merge mai departe. Dupa lungi si grele incercari, Adevarul isi aminti ce FURTU

   Read more ›

  stay in touch