Salutare din nou! Astazi va povestesc despre un cantec care, de la momentul lansarii, nu a mai lipsit din playlistul niciunui concert Taylor (cel putin pana acum). De ce? Fiindca voi nu ne-ati mai lasat sa il scoatem. Nu ne putem plange, ba chiar va multumim pentru asta fiindca nimic nu poate fi mai frumos decat sa vezi ca fanii vor neaparat o anume melodie. “Ce amagire” nu este singura piesa aflata in aceasta situatie, mai sunt din fericire si altele, insa in mod clar este un cantec fara de care nu ne putem prezenta pe niciuna dintre scenele pe care activam, indiferent ca discutam despre concerte in aer liber sau despre concerte in cluburi, “Uuu, ce amagire” este pe buzele tuturor!

Cum s-a ajuns insa aici ? Este foarte simplu. Plimbandu-ma la un moment dat prin orasul natal, Pitesti, am realizat cat de multe s-au schimbat si m-am simtit strain de tot si toate. Nu este neaparat vina orasului, sa nu ma intelegeti gresit, insa asa se intampla dupa un timp, atunci cand majoritatea oamenilor cu care ti-ai construit amintirile in acele locuri au plecat pe alte meleaguri, atunci cand cladirile arata la fel dar multe dintre ele sunt folosite pentru cu totul altceva decat erau candva, atunci cand de la un capat la altul al orasului aproape ca nu mai intalnesti pe nimeni cunoscut, atunci cand autoritatile locale nu isi mai aduc aminte de artistii nascuti acolo, atunci cand mentalitatile si gusturile par sa se fi schimbat intr-un mod deloc laudabil, atunci cand totul este parca mai degraba cenusiu.. s.a.m.d.

Ca o interesanta coincidenta, conversand despre diverse cu Marius Ionescu, textier cu care, dupa cum stiti, am colaborat si colaborez atat la Taylor cat si pentru alte proiecte, acesta mi-a spus ca o stare asemanatoare traise si el de curand, in orasul copilariei sale, Ploiesti. De aici si pana la a scrie impreuna un cantec pe aceasta tema, va dati seama, nu a mai fost mult. Scanteia fusese aprinsa, asa ca ne-am pus pe treaba, fara sa ne treaca prin minte cata lume se va regasi in acest cantec.

Cand l-am prezentat colegilor din Taylor, basistul nostru, Victor Iovan (sau mai simplu, “Bulibassul” ) a zis “Dar ce ai cu mine, bre, Codrute? “, plangandu-se intr-un mod elegant de faptul ca, in acest cantec, in ceea ce priveste partitura instrumentelor, el va avea cel mai mult de lucru. Unii dintre voi, cei ce cititi aceste randuri, care ati mai si cantat sau cantati, ati fi tentati sa spuneti ca nu este vorba despre vreo formula de bas extrem de complicata. Sunt de acord, insa va garantez ca, avand in vedere frecventa cu care trebuie executata, practic non-stop pe toata durata piesei, nu este nici comoda, iar Bulibassul nostru a simtit din prima, pe propria piele, chestiunea asta :))!

Tot la “Ce amagire”, fetele noastre, Alexia si Bianca Stefan, sunt intrebuintate serios in concert, ele fiind cele ce dau tonul la aceasta piesa atunci cand este randul celui mai important membru al formatiei Taylor-publicul-sa cante refrenul! (si din fericire, toata lumea il canta!)

“Ce amagire” este totodata un cantec care a prins foarte bine si la publicul “de afara”. Dupa cum se stie, Taylor a lansat si “Behind the Masks” (varianta in engleza a albumului “Dincolo de masti”), iar “Ce amagire” a devenit “What a delusion”. Versiunea in limba engleza a fost selectata in mai multe playlisturi internationale pentru platforma Spotify.

Cam atat momentan. Ramaneti insa pe frecventa sau, daca tot facem si variante in engleza la cantece, Keep in touch!

Codrut Croitoru, 2022